Eerste certificaten tot Vitaliteitsmakelaar® worden uitgereikt
31 oktober 2021 

Eerste certificaten tot Vitaliteitsmakelaar® worden uitgereikt

We zijn super trots op de eerste lichting Vitaliteitsmakelaars®. Ze startte op 1 juni in een groep met gelijkgestemden. Zijn onafhankelijk maar toch ook samen aan de slag gegaan met de eerste online opleiding tot Vitaliteitsmakelaar® Sommige wisten elkaar al snel te vinden en hebben elkaar beter leren kennen in de afgelopen periode. Een aantal zijn samen aan de slag gegaan en hebben hun eerste gezamenlijke projecten al opgepakt. Kortom we kijken terug op een mooie groep mensen, verbinders, ondernemers en vooral openhartige personen, welke van binnenuit en vanuit hun eigen kernwaarden de wereld een stukje vitaler en gezonder willen maken.

De vitaliteitsmakelaar inspireert, organiseert en faciliteert op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven, vitale aanbieders en inwoners en werkt samen om de stad of gemeente gezonder en vitaler te maken. De vitaliteitsmakelaar kan ook de schakel op tactisch en of operationeel niveau en schroomt niet om ook in de wijken maatschappelijk gezondheidsprojecten op te zetten en zelf aan de slag te gaan. De aanpak van de VM heeft een ongekende waarde. Het is niet specifiek te kwantificeren omdat vitaliteit een dynamisch en altijd bewegende energie is. Toch kun je de effecten meetbaar maken. Het belangrijkste uitgangspunt in de waarde propositie, welke specifieke waarde is gewenst en maak helder wat het vertrekpunt is.

Vitaliteit start vanuit de kern. Mijn drive is om bedrijven, inwoners en organisaties letterlijk in beweging te brengen. Het begint vanuit je eigen kernwaarden en moet goed aansluiten op je DNA. Of het nu gaat om vitaliteit op de werkvloer, stad of organisatie. Ik ga altijd aan de slag met een concrete vraag of behoefte en zet mijn netwerk en expertise in en kom met concrete oplossingen en breng dus vraag en aanbod bij elkaar. – Marcel de Visser Vitaliteitsmakelaar® –

Als Vitaliteitsmakelaar ga je diep-zee-duiken

Als Vitaliteitsmakelaar ga je diep-zee-duiken, stel je de juiste vragen en denk je mee in wat wél kan om als organisatie vitaal voort te bewegen. Neem geen genoegen met de oppervlakkige antwoorden. Hoe meer je te weten komt wat de huidige en de gewenste vitale situatie is, hoe beter je het vitaliteitsproces kunt begeleiden.

De ander voldoende ruimte geven om te antwoorden geeft vanzelf inspiratie; mensen worden geraakt en gaan reageren. Eerst vanuit een zogenaamde bovenste laag en hoe dieper je laat graven/duiken naar de antwoorden hoe effectiever het resultaat zal zijn. De kracht van deze antwoorden kunnen weer zorgen voor aspiratie. Overzicht en inzicht om daadkrachtige stappen te nemen. Met andere woorden; op het moment dat er in dieper gelegen lagen behoeften worden aangeraakt is het gevolg dat men vanzelf in beweging komt.

Als Vitaliteitsmakelaar® beweeg ik als onafhankelijk procesbegeleider stel ik specifieke vragen waardoor de vitaliteitsspeerpunten binnen onze maatschappelijke domeinen helder worden. Hierdoor komt men vanzelf in een natuurlijke beweging en tijdens deze procesactivering kan het vitaliteitsaanbod efficiënt worden gefaciliteerd. – Anita Verstappen Vitaliteitsmakelaar® –

Trots en Dankbaar

We zijn trots op onze eerste groep en we zijn vooral dankbaar dat we deze mensen hebben leren kennen en dat we met ze in verbinding zijn gekomen. maar ze zijn nog niet van ons af! We hebben gezamenlijk besloten dat we iedere twee weken bij elkaar blijven komen online en 1x per kwartaal elkaar fysiek blijven ontmoeten. Kortom de beweging is pas net in gang gezet en we gaan samen met elkaar aan de slag om de leef- leer en werkomgevingen in Nederland gezonder en vitaler te maken. Doe jij mee? Wil jij ook een certificaat of wil jij meer over ons weten>>>   Neem dan contact met ons op.

Nog meer verhalen van onze vitaliteitsmakelaars® Lees hier bv de visie van Vitaliteitsmakelaar® Gioa van Tongeren over verbindingen leggen binden het sportakkoord

vitaliteitsmakelaars

Over de schrijver
Marcel in een nutshell In plaats van ellenlange verhalen te schrijven zal ik je tijd niet verdoen en een korte opsomming maken. Wil je meer weten? Stuur me simpelweg een berichtje ;-)✅Eerste Vitaliteitsmakelaar® van Nederland ✅Eigenaar CoreVitality ✅Initiatiefnemer van Stichting Vitaal Breda, Vitaliteitsmakelaars.nl en Sports + Vitality ✅30 jaar ervaring binnen de branche Sport & Bewegen, vitaliteit en marketing ✅Dagelijks in de natuur te vinden voor een wandeling of fietsronde op de racefiets ✅Gaat graag op een actieve vakantie naar tropische bestemmingen, maar is ook te porren voor een fietsvakantie in eigen land. ✅Is ooit duikinstructeur geweest ✅Is helemaal gek van carnaval in ut Kielegat ✅Heeft een hekel aan negatieve energie, maar wordt super blij van positieve mensen ✅Houd van een hapje en drankje met vrienden ✅Gaat voor een vitaler en gezonder Nederland? Doe je mee?
Reactie plaatsen