Vitaliteit Alert! 10 tips voor een lokale vitaliteitscommunity
05 maart 2021 

Vitaliteit Alert! 10 tips voor een lokale vitaliteitscommunity

‘Alleen samen krijgen we corona onder controle. Laten we dan ook samen de strijd aangaan om Nederland gezonder en vitaler te maken’. De corona crisis heeft ons een andere kijk gegeven op het ‘normaal’. Normaal gaan we uit bed, gaan we naar school of naar het werk. We gaan naar de (sport)club of doen vrijwilligerswerk en zoeken sociaal contact met onze buren, vrienden of familie. 1 of 2 keer per jaar gaan we op vakantie en we trekken er graag met z’n allen bij mooi weer in het weekend op uit. Dat kan nu even niet en dat is lastig en moeilijk voor zowel inwoners als overheid

Op dit moment wordt er zowel lokaal als nationaal teveel gefragmenteerd gewerkt. Lokale overheden en maatschappelijke organisaties werken samen, maar er is soms te weinig oog voor expertise uit het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven gaat soms sneller dan de overheid en er zijn teveel commerciële belangen. Er zijn wel coalities en akkoorden (zoals sport- en preventie), maar deze verschillen lokaal teveel. De aanpak, het komen tot een samenwerkingsverband en een duidelijke agenda voor een stad of regio is vaak lastig. Het verschil samen willen maken en elkaars krachten inzien is vaak lastig voor partijen of individuen.

Opleiding vitaliteitsmakelaar om een leer- werk of leefomgeving gezonder en vitaler in te richten
Gerichte interventies, waarbij je aantoonbaar kunt maken maken dat het gedrag veranderd van mensen, red je niet alleen door het inzetten van allerlei technieken. Er zit veel meer achter en het moet gedragen worden door meerdere partijen. Overheid, bedrijfsleven, inwoners en organisaties gericht op vitaliteit en gezondheid in een leef- of werkomgeving. Door samen te werken aan een hoger gelegen doel; Een omgeving vitaal en gezond maken, bereik je meer en heb je meer invloed om duurzame gedragsverandering te vergroten, te versterken en te vermeerderen.

vitaliteitsmakleaars logo

De Sports + Vitality HUB is op dit moment een SportsVitality Community aan het bouwen waar ondernemers, vitale aanbieders en gemeenten online bij elkaar komen. Elkaar inspireren, kennis delen, van elkaar leren, elkaar beter leren kennen en concrete projecten of business samen oppakken. Binnen de community wordt er een aparte groep en opleiding aangemaakt tot vitaliteitsmakelaar®. De wortels van Vitaliteitsmakelaars®️ zijn diep verankerd in inspireren, organiseren, leren en faciliteren. Wij zijn een team met een netwerk van specialisten om ons heen op één of meerdere gebieden. Vitaliteitsmakelaars®️ bestaat uit een Community Vitale groei en een Vitaliteitsmakelaars®️ Academy. Een innovatief netwerk, die het optimale rendement uit een lokale vitaliteitscommunity haalt.

Hoe gaan we dit doen?
Wij geloven dat je samen verder komt. Je gaat leren wanneer je geïnspireerd bent en je op een gemakkelijke manier samen kunt communiceren en content kunt consumeren. Vitaliteitsmakelaars®️ maakt gebruik van de nieuwste technologien. Wij organiseren & faciliteren de vraagstukken, omtrent vitaliteit en gezondheid voor professionals en maken dit eenvoudig in lokale vitaliteitscommunities.
We brengen alle ambitieuze ondernemers en verbinders in een besloten community bij elkaar. We bouwen aan de grootste community van verbinders voor vitale groei van Nederland. We gaan alle expertise, voorbeelden en communicatie delen via de Community Vitale Groei. We brengen gelijkgestemden samen, welke bezig zijn met een vitale werkomgeving, een vitale gemeente en een vitale schoolomgeving. We gaan inspireren, leren, connecteren en concrete projecten oppakken om Nederland zo vitaler en gezonder te maken. Wij geloven in een vitale samenleving, waar samenwerking centraal staat. Waar we elkaar helpen groeien en waar partijen elkaar binnen lokale vitaliteitscommunities gemakkelijk kunnen vinden en er een ‘eenheid’ wordt gevormd om elkaar verder te helpen.

“Vitaliteitsmakelaars® zijn de verbinders voor vitale groei”

voor bedrijven, gemeenten en scholen. We bouwen aan een hechte lokale community. Dit doen we door te inspireren en ‘mensen’ en ‘organisaties’ te verbinden met elkaar en ze letterlijk in beweging te brengen.

Community en E-Book met 10 tips voor een succesvolle lokale vitaliteitscommunityBen je een ambitieuze verbinder, ondernemer, HR manager, (sport)coach, trainer,  of expert? Wil jij jouw werk- of leefomgeving vitaler en gezonder maken? Werken aan een succesvolle vitaliteitscommunity die impact maakt en zo bijdraagt een een gezonder, vitaler en veerkrachtiger Nederland? Yes, dan zit je goed bij de Community voor vitale groei! Samen met andere gelijkgestemden die elkaar inspireren, van elkaar leren en hun vitaliteitscommunity willen laten groeien We hebben een gratis E-Book voor je: Hoe je in 10 stappen een succesvolle lokale vitaliteitscommunity inricht en deze laat groeien.

In dit e-book leren we je hoe je kunt deelnemen en het zelf ook kunt toepassen in je eigen business. Join the Community van verbinders voor Vitale Groei

Deelname aan de community is GRATIS 

Sluit je aan en start of activeer je vitaliteitscommunity op het werk, school, wijk of gemeente. Leer stap voor stap hoe jij als lokale Vitaliteitsmakelaar® de verbindingen legt om zo mensen in jouw omgeving gezonder en vitaler te maken.

Meer informatie
We hebben een speciale website ingericht www.vitaliteitsmakelaars.nl waar alles staat beschreven over de academy en de community. Download hier het gratis E-boek en ontvang GRATIS 10 stappen-plan. Dit is een korte samenvatting van de opleiding tot Vitaliteitsmakelaar®

Hierin is opgenomen:

  • Wat de stappen zijn om een succesvolle lokale vitaliteitscommunity in te richten
  • Hoe je vitaal leiderschap moet inzetten om lokaal succesvol te zijn
  • Wat voor soorten modellen er zijn om vitaal te groeien
  • Hoe je verbinding maakt met je doelgroep en ze zo vitaler en gezonder kunt maken met een lokale vitaliteitscommunity

Meer weten?
Wil je meer weten over het inrichten van een gezonde en vitale leer- werk of leefomgeving?   Neem dan direct contact op met Marcel de Visser
e-mailadres: marcel@sportsvitalityhub.com

Over de schrijver
Marcel in een nutshell In plaats van ellenlange verhalen te schrijven zal ik je tijd niet verdoen en een korte opsomming maken. Wil je meer weten? Stuur me simpelweg een berichtje ;-) ✅Eerste Vitaliteitsmakelaar® van Nederland ✅Eigenaar CoreVitality ✅Initiatiefnemer van Stichting Vitaal Breda, Vitaliteitsmakelaars.nl en Sports + Vitality ✅30 jaar ervaring binnen de branche Sport & Bewegen, vitaliteit en marketing ✅Dagelijks in de natuur te vinden voor een wandeling of fietsronde op de racefiets ✅Gaat graag op een actieve vakantie naar tropische bestemmingen, maar is ook te porren voor een fietsvakantie in eigen land. ✅Is ooit duikinstructeur geweest ✅Is helemaal gek van carnaval in ut Kielegat ✅Heeft een hekel aan negatieve energie, maar wordt super blij van positieve mensen ✅Houd van een hapje en drankje met vrienden ✅Gaat voor een vitaler en gezonder Nederland? Doe je mee?
Reactie plaatsen