Verbinding is het sleutelwoord om Nederland vitaler en gezonder te maken!
12 juli 2021 

Verbinding is het sleutelwoord om Nederland vitaler en gezonder te maken!

De eerste opleiding tot #vitaliteitsmakelaar is in volle gang. Kern van de opleiding: “#Verbinding is het sleutelwoord om jouw leef- leer of werkomgeving te laten #groeien.”

We weten allemaal dat werken aan je eigen #vitaliteit en #gezondheid bijdraagt aan heel veel zaken. Hiervoor is veel onderzoek gedaan en zijn er honderden rapporten over geschreven. Gezondheid is veel meer dan niet ziek zijn.

Gezondheid is het vermogen van mensen om veerkrachtig om te gaan met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven, en daarbij zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Het gaat niet enkel om de behandeling van een ziekte of problemen, maar juist om het bevorderen van kansen en mogelijkheden van mensen, ondanks een eventuele ziekte of problemen.
bron: Positieve gezondheid Nederland

Zelfregie

Om mensen te #inspireren en te #stimuleren en of inzicht te geven in hun eigen gedrag, zijn er honderden oplossingen bedacht. Platformen met stappentellers, scans, challenges, trainingen, workshops etc. Super mooie user experience met apps, verzamelen van data, AI en nog veel meer. Wij hebben ze als #Vitaliteitsmakelaar® in beeld en zien simpele en complexe oplossingen. Maar vraag jezelf eens af: “Wat is er nu echt nodig?”

Verbinden om te kunnen groeien

Een product of dienst is pas goed als het bij je doelgroep past. Stel jezelf de volgende vragen:
Wat moet er gebeuren? Wat wil je dat er gaat gebeuren? Wat moeten de oplossingen doen? Waar moet het toe leiden? En wat moet er bereikt worden? Welke resultaten wil je behalen? Vanuit welke waarden binnen jullie organisatie gaan jullie gestelde doelen bereiken, waar ga je absoluut geen concessies doen, over welke waardes valt absoluut niet te onderhandelen?

Verbinding is de sleutel.

’Teamwork makes the Dream work’

en daarbij komen we samen verder… Laten we gaan organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid. Als Vitaliteitsmakelaar werk je continue samen, zonder de ander geen actuele vraag waarmee je aan de slag kunt. In de dynamiek van vitaliteit is het van belang dat je ‘samensturing’ faciliteert. Wil je bureaucratie, eilandvorming en zelfgenoegzaamheid inruilen voor gelijkwaardigheid, wederkerigheid en bevlogenheid? Ga dan met samensturing aan de slag. Zet mensen écht centraal in je primaire proces. Samensturing met verschillende partijen; degene met de hulpvraag, jij als Vitaliteitsmakelaar én de aanbieder(s).

Als vitaliteitsmakelaar werk je als de ideale combinatie van een #voorman en een #projectleider.

 • Een Voorman is iemand die leiding geeft. De Voorman zorgt er tevens voor dat de aanbieders zich goed kunnen ontwikkelen en dat de sfeer goed is. De Voorman heeft meestal niet alleen leidinggevende taken, maar neemt ook andere werkzaamheden op zich.
 • Een proces-begeleider is iemand die verantwoordelijk is voor het succesvol in beweging brengen van een proces. Een procesbegeleider jaagt het proces aan door het coördineren van en/of aansturen van procesmedewerkers, de vitale aanbieders.

Kortom de Vitaliteitsmakelaar betekent;

 • met heldere vitaliteitsvraagstukken aan de slag
 • onafhankelijk consultant voor vitaal advies
 • brengt vraag en aanbod samen
 • coördineert/bemiddelt de samenwerking tussen de betrokken partijen
 • maakt lokale en regionale aanbieders zichtbaar
 • een alertheid voor resultaat
 • houdt het vitaliteits-proces in gang
 • faciliteren en bemiddeling van vitale aanbieders
 • bewaakt de sfeer en voortgang

10 gratis TIPS

Om concreet te werken aan een lokale vitale leef- leer- of werkomgeving geven we de 10 #gratis #tips weg om dit succesvol te organiseren. Of je nu een #HR #manager bent binnen een bedrijf of lokaal als (sport)#coach, #docent, aanbieder betrokken bent bij een #lokaal #preventie of #sport #akkoord. Samenwerken en verbinden is het sleutelwoord. We leiden #verbinders op voor vitale groei. Wij helpen je met het inrichten van een lokale #vitaliteitscommunity met als doel om op een gemakkelijke manier de werk- leer- of leefomgeving vitaler en gezonder te maken.

Meer weten? Download snel het GRATIS 10 stappen-plan. Dit geeft de richting aan en wat je kunt verwachten van de opleiding tot #Vitaliteitsmakelaar® https://vitaliteitsmakelaars.nl/

vitaliteitsmakelaars

Over de schrijver
Marcel in een nutshell In plaats van ellenlange verhalen te schrijven zal ik je tijd niet verdoen en een korte opsomming maken. Wil je meer weten? Stuur me simpelweg een berichtje ;-)✅Eerste Vitaliteitsmakelaar® van Nederland ✅Eigenaar CoreVitality ✅Initiatiefnemer van Stichting Vitaal Breda, Vitaliteitsmakelaars.nl en Sports + Vitality ✅30 jaar ervaring binnen de branche Sport & Bewegen, vitaliteit en marketing ✅Dagelijks in de natuur te vinden voor een wandeling of fietsronde op de racefiets ✅Gaat graag op een actieve vakantie naar tropische bestemmingen, maar is ook te porren voor een fietsvakantie in eigen land. ✅Is ooit duikinstructeur geweest ✅Is helemaal gek van carnaval in ut Kielegat ✅Heeft een hekel aan negatieve energie, maar wordt super blij van positieve mensen ✅Houd van een hapje en drankje met vrienden ✅Gaat voor een vitaler en gezonder Nederland? Doe je mee?
Reactie plaatsen